Hardenberg

Zeer geslaagde sprookjeseditie van Glasrijk Tubbergen

Door de redactie

Afgelopen woensdag ging de 23e editie van Glasrijk Tubbergen van start. Kunstcurator Renée Korbee had hoogstaande glaskunst uit binnen- en buitenland geselecteerd. Er waren schitterende creaties te bewonderen, overal in Tubbergen was het genieten! Het thema “Mirror, mirror, glazen sprookjes” heeft voor veel inspiratie gezorgd.

Picasa

Zo was er bijvoorbeeld het tableau ‘Octopus, Zeespiegel en Bustier’ van Patula Berm, waarmee zeemeerminnen zich opmaken voor het bal masqué. In de basiliek werd je helemaal stil van de geometrische kunst van André van Lier, van zowel helder als gekleurd optisch glas, met een klein lichtje erop en op de achtergrond de ramen van de familie Nicolas. En in het oude atelier waren de ‘Seven seas dressed in blue’ van Tine Vroonen te bewonderen, zeven zeemeerminnen van maar liefst 110 cm hoog.

In de winkels, het Canisius en de pagodetenten was ook weer veel kunst te bewonderen. Nieuw dit jaar was het Art & Shoppingcenter, in het voormalige pand van Derksen. Daar was een prachtige galerie voor meerdere glaskunstenaars ontstaan.

Educatie is een belangrijk onderdeel van Glasrijk, er was dit jaar weer een uitgebreid programma voor de basisschoolleerlingen, met lesbrieven, workshops en de glasblazer.

Er werd verder ook een zeer gevarieerd randprogramma verzorgd in samenwerking met KAFT.

Jong en oud heeft uitgebreid voor de lachspiegels gestaan. Er was dans bij de Witte Wieven, door Innerall, en de sprookjesdans door de allerkleinsten van dansschool By Sandra.

De Spekhesten uit Vasse en de jongleurs en acrobaten van kindercircus Tubantino liepen zaterdag door het dorp en op de Avond van het Vertellen heeft het publiek ademloos genoten van de verhalen van de Nationale Vertelschool en Jan Bornebroek.

Picasa

Picasa

Picasa