Hardenberg

Word Gastheer van het Landschap - Vechtdal

Door de redactie

In maart organiseert IVN Overijssel, samen met Vechtdal Marketing, Provincie Overijssel en andere partners, de tweede cursus 'IVN Gastheer van het Landschap' in het Vechtdal. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je jouw gasten nog meer kunnen vertellen over de prachtige omgeving? Meld je dan nu aan voor de cursus.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over de ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie, natuur en landschap, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, die het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen.

Cursusdata

De cursus bestaat uit drie avonden en een veldexcursie: 11 maart, 19 maart en 26 maart (allen avonden) en 29 oktober (veldexcursie). Ook is er in het voorjaar van 2021 nog een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de provincie Overijssel en Vechtdal Marketing kost deelname aan het programma slechts 250 euro per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, koffie of thee, veldexcursie, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Voor deze cursus geldt vol is vol, dus meld je snel aan via www.ivn.nl/gastheer-vechtdal. Voor vragen en meer informatie kun je terecht op www.gastheervanhetlandschap.nl of bij Linda de Haan van IVN Overijssel, l.m.de.haan@ivn.nl of 06-29538740.