Twenterand

Wethouder Paters leest voor

Door de redactie

Deze week, de Week van de Alfabetisering, organiseert het Taalpunt Twenterand, samen met haar partners, verschillende activiteiten voor inwoners van Twenterand. Gast-voorlezers gaan op bezoek bij kinderopvangcentra en scholen in heel Twenterand om voor te lezen aan de leerlingen. Wethouder Mark Paters trapte af: hij las op maandagochtend 9 september voor bij Peuterspeelzaal Zuidmaten in Den Ham.

Tijdens de Week van de Alfabetisering zetten verschillende organisaties zich in voor een leven lang leren en ontwikkelen, zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. De voorleesactiviteiten passen prima in dit programma omdat het ouders en verzorgers stimuleert hun kinderen vaker voor te lezen.

Het Taalpunt is er voor iedereen met een vraag over lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden. Ook buiten de Week van de Alfabetisering. Wil je meer weten over het Taalpunt? Neem dan contact op met Dianne Companje via 06-2161 2881 of d.companje@bibliotheektwenterand.nl.