Twenterand

Wethouder Paters start eerste rit ANWB Automaatje Twenterand

Door de redactie

Steeds meer mensen raken geïsoleerd van de buitenwereld omdat de mogelijkheden beperkt zijn om naar buiten te gaan. Dit kan komen door de leeftijd, gezondheid of door het ontbreken van een auto. Hier wil ANWB AutoMaatje verandering in aanbrengen en mede door hun initiatief kunnen buurt/wijkbewoners elkaar helpen.

Het concept is al langer actief in heel Nederland en door een samenwerking tussen ZorgSaam Twenterand, gemeente Twenterand en de ANWB nu ook in Twenterand. Bij dit initiatief vervoeren plaatsgenoten met hun eigen voertuig minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zogen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Eerste rit

Op 5 juni start om ongeveer 17.00 uur de eerste feestelijke rit van ANWB AutoMaatje Twenterand. Wethouder Mark Paters zal een deelnemer thuis ophalen en ZorgSaam Twenterand zal hen vervolgens feestelijk ontvangen bij Kulturhus De Klaampe te Westerhaar. Daar kan de deelnemer genieten van de barbecue bij Eetmee Westerhaar.

Hoe werkt het?

Personen die gebruik willen maken van AutoMaatje bellen uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Twenterand op het telefoonnummer, 06-838 8151. Zij worden gekoppeld aan een op dat moment beschikbare vrijwilliger, die hen wil ophalen. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gevraagd. De organisatie is nog wel zoekende naar (nog meer) vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinator op 06-838 8151 of mailen naar automaatje@zorgsaamtwenterand.nl.