Twenterand

Westerhaar slaat massaal aan het quizzen

Door de redactie

Voetbalvereniging Voorwaarts heeft Westerhaar aan het quizzen gekregen. De club organiseerde zaterdag de Grote Westerhaar Quiz om de leden en andere geïnteresseerden iets leuks te bieden nu er zo veel activiteiten stil liggen. Voor de online quiz schreven 196 deelnemers zich in, maar omdat veel mensen met het hele gezin meespeelden, schat de organisatie het totale aantal deelnemers op zeker 500.

Die massale belangstelling stemt Voorwaarts uiteraard tevreden. De organisatie spreekt dan ook over een geweldige avond. Daarbij werd het de deelnemers niet gemakkelijk gemaakt. "We hadden in totaal 92 vragen en hoe sneller je antwoordde des te meer punten je scoorde als het antwoord goed was", legt secretaris Diede ter Braak uit. Daar waren best moeilijke vragen bij. "Zo was er een vraag over de steenrol van Johan Dekker, die lang geleden gebruikt is bij het vlak maken van wegen. Heel veel mensen hadden die vraag fout. Bovendien waren er vijftien 'gesponsorde' vragen over bedrijven. Die waren vaak ook moeilijk. Voor de score in de quiz was overigens wel de kennis over het dorp doorslaggevend: de vragen over bedrijven leverden maximaal 25 punten op, die over het dorp waren maximaal 100 punten waard".

Dé Westerhaarkenner van 2021 werd Jan Bove, met 5107 punten. Hij won daarmee een mooie fiets. Daarnaast waren er nog mooie prijzen als een boodschappenpakket en een drankenpakket. Voorwaarts hield zelf ook nog iets over aan de quiz. "Mensen konden een lockdown pretpakket kopen, met naar keuze verschillende soorten bier, wijn of frisdrank. Daar zijn er ruim 130 van verkocht. Iets verdienen was voor ons overigens niet het belangrijkste. De eerste insteek was om iets leuks voor het dorp te organiseren. Dat we er als club iets aan hebben kunnen verdienen is mooi meegenomen".

Of dit betekent dat er volgend jaar weer een quiz komt, hetzij online dan wel in de kantine, kan Ter Braak nog niet zeggen: "We hebben er best veel werk mee gehad en er ging veel tijd in zitten. Ook omdat we alles nog moesten uitzoeken: hoe richt je de quiz in, hoe zet je het systeem op, de vragen moesten uiteraard worden bedacht. Dat was leuk, maar ook erg druk. Nu gaan we eerst even lekker niets doen. Over een paar maanden kijken we weer verder".