Twenterand

Wereld Alzheimer Dag met de Boeskooltoppers

Door de redactie

Het Alzheimer Café Twenterand organiseert op donderdag 19 september een gezellige bijeenkomst in CCK2 aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen. Inloop vanaf 18.15 uur, de start is om 18.30 uur. De dag staat in het teken van Wereld Alzheimer Dag. De Boeskooltoppers verzorgen een optreden.

De Boeskooltoppers, een bijzonder koor uit Oldenzaal, bestaat uit dertig zangeressen, drie muzikanten en twee technici. Allen bekijken het leven met een knipoog en proberen dit door het plezier dat zij hebben in zingen en optreden over te dragen op hun publiek. Er worden op enthousiaste wijze levensliederen gezongen, maar de optredens bevatten ook mooie ingetogen ballades met rake teksten. Kortom een koor dat door de interactie met haar toehoorders probeert iedereen te raken. Overal waar ze optreden wordt menig liedje meegezongen of een deur in het hart geopend waar mooie herinneringen zich achter verbergen. De avond wordt om 21.00 uur afgesloten. Iedereen is welkom op deze gratis avond. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. De continue zorgbehoefte kan de dagelijkse verzorging van de partner met dementie heel zwaar maken. Tijdens de themabijeenkomsten van het Alzheimer Café kunnen mantelzorgers hun ervaringen delen. "Het uitwisselen van ervaringen werkt stimulerend en inspirerend", aldus een mantelzorger. Alle denkbare combinaties van paren, zoals ouder-kind, vriendin-vriendin, buurvrouw-buurvrouw of anders zijn van harte welkom.