Hardenberg

Welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2020?

Door de redactie

In 2021 wordt voor de tiende keer de Groene Twinkeling uitgereikt; dé groenste prijs voor ondernemend Overijssel! De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro. De inschrijving is geopend.

Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden. Een ander bedrijf aanmelden mag ook. Ttrots zijn op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden. En dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren zijn er veel prachtige initiatieven voorbij gekomen en negen indrukkende winnaars hebben zich kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling. Van Online warenhuis Wehkamp tot Melkbrouwerij Lettele en van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Twekkelo tot bakkerij Slatman in Hardenberg. Welk bedrijf wordt in 2021 de groenste ondernemer van Overijssel?

De waarde van biodiversiteit

Natuur is niet alleen maar mooi, we zijn er ook sterk van afhankelijk. Ze levert ons bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde. Iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving.

Goed voorbeeld doet goed volgen

De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone. Wehkamp ontwikkelde een prachtige heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste tien procent van haar grond voor kruiden, voedselbomen en pluktuin. Twence zorgde met verschillende partijen voor herinrichting van een groot gebied in Twekkelo met fraaie landschapselementen, natuurlijke beken en waterberging. Kinderdagverblijf 't Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd, waar de kinderen van 0-13 jaar naar harte lust kunnen spelen en leren.

Aanmelden

Is jouw bedrijf actief en concreet bezig met biodiversiteit? Of ken je een bedrijf dat goed bezig is? Meld je dan aan voor de Groene Twinkeling! Aanmelden kan tot 30 november. Op de website www.groenetwinkeling.nl vindt je de criteria en het aanmeldformulier.