Twenterand

Wel of niet naar de huisarts?

Door de redactie

De huisartspraktijken in Vriezenveen/Westerhaar nemen maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Alleen dringende en noodzakelijke handelingen zullen nog worden verricht.

Op hun eigen websites adviseren de artsen hun patiënten om niet naar de praktijk te komen, maar eerst te bellen met de assistente. Alleen patiënten met een afspraak mogen in de praktijk komen. Verrichtingen die niet noodzakelijk of dringend zijn, zullen voorlopig niet gedaan worden. Ook gaan afspraken bij de Praktijkondersteuner voorlopig niet door; deze zullen telefonisch worden verplaatst door Praktijkondersteuner.

Corona

Wie specifieke vragen over het Coronavirus heeft wordt verzocht eerst te kijken naar beschikbare juiste informatie op www.thuisarts.nl, www.RIVM.nl en www.ggd.nl. Bij verkoudheid, keelklachten en/of griepklachten met of zonder koorts luidt het advies nadrukkelijk: thuisblijven! Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk telefonisch te regelen. Niet iedereen wordt getest op Corona. De assistente beslist samen met de huisarts welke patiënten beoordeeld moeten worden. Wie beoordeeld moet worden krijgt van de assistente te horen waar en hoe laat dat is. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart en gelden voor heel Twente.