Hardenberg

Webinar voor besturen ontmoetingscentra

Door de redactie

De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) werkt in opdracht van de provincie Overijssel aan een project om de ontmoetingscentra in Overijssel te ondersteunen in deze lastige tijd. Op woensdag 10 juni om 19.30 uur organiseert OVVKK een webinar om ontmoetingscentra te helpen. Deze keer met het thema 'De financiën op orde'. Na afloop van het webinar hebben deelnemers meer financiële inzichten en kunnen zij betere keuzes maken voor de toekomst.

Door de maatregelen om de coronacrisis te bestrijden zijn alle accommodaties langere tijd gesloten geweest en dat heeft impact op de begroting van 2020 en daarna. Projectleider Thijs Elderink vertelt: "Tijdens het webinar gaan we concreet aan de slag aan de hand van de cijfers van een fictief ontmoetingscentrum. We nemen de deelnemers stap voor stap mee in het ordenen van de financiële situatie van een accommodatie. Aan welke knoppen kan je draaien? Welke oplossingen zijn er? Hoe ga je het gesprek aan met bijvoorbeeld de gemeente of huurders? Het wordt geen saai college over het lezen van balansen en resultaatrekeningen. De deelnemers krijgen juist veel tips en handvatten hoe om te gaan met de uitdagende situatie die bij veel accommodaties is ontstaan".

Aanmelden

Iedereen die betrokken is bij (de financiële kant van) een ontmoetingscentrum is van harte welkom om aan te sluiten. Voorafgaand aan het webinar ontvangen alle deelnemers informatie ter voorbereiding. Aanmelden kan via www.ovkk.nl.