Hardenberg

Webinar 3D-printen succesvolle serie van drie

Door de redactie

Lablearning@Home webinars waarbij volwassenen tijdens een online workshop kennismaken met de ontwerpprogramma's voor bijvoorbeeld lasercutten of 3D-printen, zijn populair gebleken. De eerste webinar 'Lasercut je eigen Art Deco lamp' eind oktober, in het kader van de MaakMeeMaand is erg enthousiast ontvangen. Om te zorgen dat bij de webinar over 3D-printen de moeilijkheidsgraad opgebouwd kon worden, zodat deelnemers hun technische vaardigheden steeds verder kunnen ontwikkelen, heeft ontwikkelinstelling Tetem besloten om deze op te delen in drie webinars met elke hun eigen ontwerpprogramma. En met succes!

Bij de eerste webinar 3D-printen met het Autodesk programma Tinkercad op 17 november konden deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de online workshop 'Design your own 3D object' volgen. Met een online klas vol enthousiaste deelnemers een zeer geslaagde maakactiviteit. Het vervolg van de serie webinars, die ook afzonderlijk van elkaar te volgen zijn, vindt plaats op dinsdag 15 december, waarbij met open source programma Blender een 3D-ontwerp gemaakt wordt. In het nieuwe jaar wordt de serie afgesloten op dinsdag 19 januari met het softwareprogramma FreeCAD.

Meld je aan

Iedereen die geïnteresseerd is in de leren werken met ontwerpprogramma's voor 3Dprinten kan zich aanmelden. Voor elke webinar kunnen zij het benodigde softwareprogramma, de techniekkaart en een tutorial downloaden en bekijken. Na afloop van de webinar kan het ontwerp digitaal verstuurd worden aan Tetem die het object print en vervolgens per post toestuurt. Na afloop van elk webinar (19.00 tot 20.00 uur) is de online helpdesk tot 21.30 uur beschikbaar om vragen te beantwoorden en verdere ondersteuning te geven in het leren omgaan met de software. Aanmelden kan tot 24 uur voor aanvang van de webinar door een mail te sturen (met naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Meer informatie over elke webinar: tetem.nl/maakmeemaand (volwassenen aanbod).

Meer webinars

De komende periode zullen er diverse nieuwe webinars ontwikkeld worden om komend jaar te kunnen garanderen dat volwassenen kennis kunnen blijven maken met nieuwe technologieën en innovatieve maakprocessen. De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor de Overijsselse gemeenten om deel te nemen.