Twenterand

Warme kerstklanken tijdens kerstnacht drive-in dienst bij Wit Kerkje

Door de redactie

Op kerstavond, 24 december, zal er voor de eerste keer in deze regio een kerst drive-in dienst worden gehouden met als decor het sfeervolle Wit Kerkje gelegen aan de Geerdijk te Den Ham. Als gevolg van de huidige maatregelen is er gezocht naar een mogelijkheid om op kerstavond de kerstklanken te delen zonder de grenzen van de regels op te zoeken, zodoende is er een idee ontstaan voor een drive-in dienst. Het afwisselende programma is samengesteld door het creatieve team van Wit Kerkje en BLAZE. Vanaf 20.15 uur wordt er een aantal diensten georganiseerd van ongeveer 30 minuten.

Vanuit de auto kun je een dienst bijwonen, het is daarbij belangrijk om de regels van het RIVM in acht te houden, dit vereist dat iedereen in de auto blijft. Het programma omvat Kerstklassiekers met 'live' blazers en gevoelige luisterliedjes. Ook het kerstverhaal zal niet ontbreken, deze zal op meeslepende wijze worden vertolkt door Inge Rozema. Voetgangers en fietsers worden niet toegelaten op het terrein en het kerkgebouw is gesloten. In verband met de beperkte ruimte dient men zich online op te geven, indien er nog plek is krijg je een reactie met daarin de tijd van de dienst waaraan je kunt deelnemen.

BLAZE bestaat uit drie generaties van de familie Ekkel. Het gaat dus om één gezin met opa als aanvulling.

In de persoon van Edward William is er een zeer geschikte zanger gevonden. Kenmerkend is zijn warme stem waarmee hij bij velen de gevoelige snaar weet te raken. Bijzonder is dat hij als zanger/pianist zichzelf begeleid op één van zijn zelf gefabriceerde portable vleugels.

De toegang is gratis maar er is ter plaatse gelegenheid om op een veilige manier een vrijwillige bijdrage te leveren. Het is verplicht om je van tevoren online op te geven waarbij elke auto apart moet worden aangemeld. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op www.witkerkje.com. Bewijs van aanmelding dien je bij aankomst te laten zien en de aanvullende instructies moeten worden opgevolgd. Op deze originele wijze kunnen we samen genieten van warme kerstklanken en het geweldige verhaal van Kerst.