Hardenberg

Walibi Holland en het Deltion College gaan voor een spannende samenwerking

Door de redactie

Een duurzame samenwerking in een onzekere tijd. Walibi Holland en Deltion College sloegen de handen ineen en zo ontstond er een gezamenlijk plan voor corona-seizoen 2020. Het plan is ontstaan omdat wij al snel doorhadden dat onze studenten niet gelukkiger werden van het lesgeven via videobellen. Onze actieve studenten steken het allerliefste hun handen uit de mouwen, door activiteiten te begeleiden en te organiseren en door met mensen te werken die met vrijetijdsbesteding bezig zijn.

"Videobellen vanuit je zolderkamer is een hele andere dimensie", constateert Yvonne van Marle, docent Leisure and Hospitality van het Deltion College in Zwolle.

Het docententeam is teruggegaan naar de tekentafel. Het uitgangspunt was: Vrijetijdssector en buitenlucht. Hoog op het verlanglijstje van Yvonne stond Walibi Holland. "Walibi is een veelzijdig bedrijf met gevarieerde horeca, beroemde en beruchte attracties en ongelooflijk goede evenementen. Denk maar aan het Halloween evenement, de Fright Nights, dat het grootste Halloween spektakel is van Europa. Dit evenement is tot in de kleinste details gethematiseerd. Iets waar onze studenten ook in opgeleid worden. Hoe gaaf is het om dan een kijkje in de keuken te nemen bij dit Halloween evenement?".

Yvonne heeft de stoute schoenen aangetrokken en dit jaar aangegrepen om de samenwerking vorm te geven. Ook Walibi Holland zag de meerwaarde van een samenwerking met de opleiding. Vanaf oktober was het zover. Eindelijk konden de MBO-studenten weer de praktijk in. Na een inwerkperiode van 3 weken stond Halloween te popelen om van start te gaan. "Natuurlijk hielden wij ons hart vast toen wij de aantallen corona besmettingen zagen stijgen. Er waren goede veiligheidsmaatregelen genomen vanuit Walibi, maar helaas konden zij niet voorkomen dat het Halloween evenement voortijdig afgebroken moest worden. Een wijs besluit maar tegelijk een enorme teleurstelling voor de studenten. Wat hadden zij graag een bijdrage willen leveren aan de Fright Nights van Walibi Holland".

Ondanks dat de samenwerking dit jaar is verkort, staan de afspraken voor volgend jaar alweer vast. "Daar zijn wij heel blij mee. Niet alleen de studenten zijn enorm enthousiast over de samenwerking, ook het Deltion College en Walibi Holland. Studenten krijgen de kans om komend seizoen bij Walibi Holland stage te gaan lopen".

De MBO-studenten kunnen gelukkig uitkijken naar andere projecten. "Er staat nog veel op de rol. Een themadiner voor eenzame ouderen, Kerstival, activiteitenmiddag op een basisschool, groep 8 kamp, het goede doel, en nog veel meer. Dit jaar wordt het wel anders dan anders. Want u kunt zich voorstellen; een themadiner voor ouderen zal op een digitale maar toch persoonlijke manier uitgevoerd moeten worden. Het Kerstival zal zittend aan een tafel in een klaslokaal met kerstsfeer uitgevoerd moeten worden. Niet ideaal, maar onze studenten leren flexibel en creatief te zijn. Kwaliteiten die in de vrijetijdsbranche gevraagd worden".

De opleiding Leisure and Hospitality is een sportieve, actieve en veelzijdige opleiding in de vrijetijdssector. u meer willen weten over de opleiding Leisure and Hospitality dan kunt u de digitale open dag van het Deltion College bijwonen op vrijdag 13 november.