Twenterand

Waardepuntenactie voor voedselbanken

Door de redactie

In december komen Lionsclubs, Douwe Egberts en Voedselbanken Nederland samen in actie om zoveel mogelijk pakken DE-koffie voor de klanten van de voedselbanken in te zamelen. In heel Nederland zamelen Lionsclubs DE-waardepunten in. Douwe Egberts zet deze om in pakken Douwe Egberts Aroma Rood koffie. Zo kunnen de voedselbanken in 2020 wekelijks pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels 266 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goede kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt 'afgeschreven'. Het komt weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Doe mee!

De organisatie hoopt dat ook dit jaar weer heel veel mensen hun gespaarde DE-waardepunten uit hun keukenla halen en deze via de inzameldozen van de Lionsclubs schenken aan de voedselbanken. In alle filialen van Jumbo in Twenterand staan in december inzameldozen van Lionsclub Twenterand. Zoek al uw DE-waardepunten bij elkaar en doneer ze via een van de inzameldozen aan de voedselbank. Zie tevens de facebookpagina van Lions Twenterand.