Twenterand

Vroomshoopse Revue afgelast, maar energie blijft

Door de redactie

Het thema 'Energiek Vroomshoop' was al gekozen, de (ont)spannende en actuele teksten en aansprekende muzikale nummers zijn al klaar, maar toch gaat de Vroomshoopse Revue dit jaar niet door. Corona gooit roet in het eten.

De Vroomshoopse Revuegroep is intact gebleven en is met de komst van David Jansen, Ramon Talen en Riëtte Makkinga zelfs nog uitgebreid. Jennifer Veltink voert weer de regie. Een achtergrondkoor met acht zangers en zangeressen is gevormd en de dansgroep staat onder leiding van Anne Mijnheer in de startblokken. Pianist Gezinus Veldman neemt het muzikale gedeelte voor zijn rekening samen met slagwerker Joost Visser. De vier toneelmeesters, de grimeurs en de cast van het cast van Het Punt staan klaar om Energiek Vroomshoop op een mooie en professionele wijze over het voetlicht te krijgen in het theater van Het Punt.

De eerste repetities waren begin maart van dit jaar al geweest in Het Punt. Toen diende onverwacht corona zich in alle hevigheid aan en kwam alles in en ander daglicht te staan. De repetities werden noodgedwongen stopgezet en de geplande voorstellingen in de weekenden van 23/24 en 30/31 oktober in het theater van Het Punt vielen in het water. Gelukkig staat het water de Vroomshoopse Revue niet aan de lippen. De energie is er volop om er na de vorige uitvoeringen van 2015 en 2017 er ook deze keer iets moois van te maken.

Hart onder de riem

Alle dertig uitvoerenden kregen afgelopen weekend een energieblok chocola thuis bezorgd met een opwekkende tekst van het bestuur van de Vroomshoopse Revue. "De handdoek wordt zeker niet in de ring gegooid, integendeel. Zodra het weer kan worden de repetities in Het Punt op energieke wijze hervat en wordt er chocola van gemaakt. 'Op naar het najaar van 2021' is het devies en als het dan onverhoopt nog niet kan, dan maar iets later. Maar dat de Vroomshoopse Revue weer uitgevoerd wordt staat als een meerpaal boven het kanaal Almelo-De Handrik en het Zwolse kanaal", laat het bestuur weten.