Twenterand

Vroomshoopse Dorpskwizz blijkt voltreffer

Door de redactie

Liefst 32 teams vulden op vrijdagavond 22 november de theaterzaal van Het Punt bij de allereerste Vroomshoopse Dorpskwizz. Het initiatief van de lokale Dorpsraad sloeg aan en de deelnemers moesten flink aanpoten om de vele vaak pittige vragen te beantwoorden. Er waren vragen in maar liefst elf categorieën te beantwoorden. Politiek en geschiedenis waren gesneden koek voor de wat ouderen, terwijl de jongere deelnemers prima scoorden op actuele muziekvragen.

De bekende Vroomshopers en oud-Vroomshopers Jarno Hams, Alberto Stegeman, Theo Beulakker en Gezinus Velman kwamen met beeldvragen voorbij, evenals burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand. Doel was om de slimste mensen van Vroomshoop te ontdekken. Ook waren er leuke doe-opdrachten, zoals haken, waarbij menig man de draad volledig kwijt was. De Dorpskwizz werd op enthousiaste wijze bij elkaar gepraat door Wim Bremmer uit Hoge Hexel, ook bekend als 'De stem zonder rem'. Na afloop van de Dorpskwizz was het in de derde helft nog lange tijd bijzonder gezellig op de theatervloer.

De teams kijken nu uit naar de apotheose: de grote finale op vrijdag 29 november, wederom in Het Punt. Dan moet er per team in ieder geval nu wel een één mobiele telefoon zijn, waarop de app Kahoot! is geïnstalleerd. Daarmee worden vragen beantwoord, die extra bonuspunten kunnen opleveren.

Eeuwige roem

Op vrijdag 29 november wordt bekendgemaakt wie de slimste mensen van Vroomshoop zijn. Naast de eeuwige roem en een fraaie bokaal zijn er mooie prijzen beschikbaar met onder meer entreebewijzen voor competitiewedstrijden van de eredivisieclubs Eurosped, FC Twente en Heracles Almelo. Ook zijn entreekaarten te winnen voor lokale culturele evenementen van het festival Forest Hill en de Vroomshoopse Revue, die beide in 2020 plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur zijn, naast de deelnemers, ook supporters van harte welkom. Zie ook de speciale Facebookpagina van de Vroomshoopse Dorpskwizz. Live muziek van een feestband verhoogt de sfeer nog meer.