Twenterand

Vroomshoop op z'n mooist

Door de redactie

De feestweek waarmee het 160-jarig bestaan van Vroomshoop wordt gevierd, is van start gegaan. Sinds maandag 9 september zijn de straten van het kanaaldorp feestelijk versierd. De kermis start vandaag.

Wie Vroomshoop binnenrijdt kan niet om het jubileum heen. Bijna vijftig straten in het dorp zijn feestelijk versierd. Een speciale (fiets)route van zo'n zeventien kilometer lengte leidt de belangstellenden langs alle versierde straten. De route staat met bordjes aangegeven. De route is te fietsen, en voor een groot deel met de auto te rijden, tot en met zaterdag 14 september. Het loont de moeite om de route ook 's avonds te rijden, omdat de versierde staten dan ook nog eens mooi verlicht zijn.

Volop activiteiten

Vanaf vandaag tot en met zaterdag is ook de kermis op het Oranjeplein geopend. De rest van de week is er een uitgebreid activiteitenprogramma met vanavond de Women & Girls Summernight, op donderdag de seniorenmiddag en een familiebingo in de feesttent. Op de laatste twee dagen wordt het feest afgesloten met muziek in de feesttent. Op vrijdag zijn er verschillende dj's, op zaterdag livemuziek van Super Sundays. Op zaterdag is er om 22.00 uur ook het traditionele vuurwerk bij Het Punt.