Twenterand

Vriezenveen: het eerste dorp met een eigen kookboek

Door de redactie

Op vrijdagavond 22 november is het zover: de boekpresentatie van het Kookboek ter ere van 650 jaar Vriezenveen. In café-restaurant het Wapen van Vriezenveen, zal na acht maanden werken, de feestelijke onthulling plaatsvinden van het tafelboek dat is gecreëerd door grafisch ontwerper Jouke Zomer, schrijfster Nienke Ploeger en fotografe Petra Holland.

Vriezenveen is hiermee het eerste dorp in Nederland dat een eigen kookboek mag verwelkomen. Begin dit jaar is begonnen met het maken van dit speciale kookboek ter ere van het 650-jarig bestaan van Vriezenveen. Het idee ontstond tijdens een zakelijke lunch van de makers, die razend enthousiast werden van hun spontane plan: eten doet praten. Eten en gerechten staan voor herinneringen, ze brengen gevoelens naar boven en de mooiste gespreksonderwerpen. Voor de makers dé ultieme kans om een persoonlijke invalshoek te vinden en een samensmelting te creëren van mooie beelden, interessante teksten en strakke vormgeving. Speciaal voor en door Vriezenveen.

Échte Vriezenveners vertellen in dit tafelboek over hun leven, hun gerechten en hun dromen. Sommigen nuchter, anderen uitbundig, maar voor iedereen die je in dit boek ontmoet geldt: ze zijn trots op Vriezenveen. Traditionele recepten passeren de revue, maar ook hedendaagse gerechten kunnen zomaar ineens op je bord belanden. Van taart tot knieperties en van koteletten tot tiramisu: gerechten die in het dorp horen. Op een unieke manier met Vriezenveen verbonden en allemaal met een eigen, bijzondere betekenis.

Tijdens de feestelijke boekpresentatie (voor genodigden), zullen de makers en deelnemers een exemplaar overhandigd krijgen. Het boek kost €29,95 en is vanaf 25 november 2019 voor iedereen te koop bij Jumbo Fikkert Vriezenveen. Vanaf 18 november kan hier tevens voor €5,- korting gespaard worden.

Voor zakelijke inkoop kan contact opgenomen worden met info@monolith-media.nl