Twenterand

Voorjaarsmarkt en Molendag bij Leemansmolen

Door de redactie

Op zaterdag 11 mei vindt de Nationale Molendag plaats. Op het erf van de Leemansmolen in Vriezenveen wordt deze bijzondere dag gevierd met een gezellige Voorjaarsmarkt. Van 10.00 tot en met 16.00 uur verzamelt zich aan de Hammerweg een recordaantal van ruim 25 standhouders met diverse bijzondere streekproducten.

Dit jaar flink wat nieuwe gezichten met onder meer snoepgoed, bloemwerken, (Twentse) lekkernijen, kunst, speelgoed en decoratie voor binnen en buiten.

Leenmansmolen

De Leemansmolen werd gebouwd in 1862 en bestaat daarmee alweer 157 jaar. Het is de enige nog overgebleven molen in de gemeente Twenterand. Leuk feitje: het monument werd destijds voor het bedrag van nog geen 3.500 florijnen gebouwd. Het moge duidelijk zijn dat de Leemansmolen sinds jaar en dag een vertrouwd gezicht vormt in de 'skyline' van het dorp. Hoe leuk is het dan dat bewoners en verzorgers van de afdeling 'Leemansmolen' van TMZ De Weemelanden zijn uitgenodigd om tijdens de Voorjaarsmarkt een lekkere, zelfgebakken pannenkoek te komen eten.

De Leemansmolen is zelf ook vertegenwoordigd op de markt. Er zijn volop molenmeelproducten te koop en op het gezellige terras kunt u genieten van een kop koffie met wat lekkers, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen of met kleurplaten. Er is ook een kraam ingericht met de educatieve leskisten van de Leemansmolen, die in het Twenterandse basisonderwijs worden gebruikt.