Twenterand

Veel kleur tijdens vogeltentoonstelling

Door de redactie

De Vogelvereniging 'Kleur en Fleur' uit den Ham/Vroomshoop hield hun jaarlijkse vogeltentoonstelling van donderdag 7 tot en met 9 november. De vogelvereniging stelden hun mooiste vogels ten toon in het gebouw van de Postduivenvereniging De Luchtsport in Vroomshoop. Jong en oud van de vereniging konden hier afgelopen dagen hun mooiste vogels laten zien. De 24 inzenders stuurde gezamenlijk 317 vogels in. Kortom veel kleur en fleur op deze tentoonstelling.

De vogels zijn gekeurd door erkende keurmeesters van de NBvV, (Nederlandse Bond van Vogel liefhebbers). Het was voor de leden weer een mooie week. De kwaliteit van de vogels was zeer goed, gezien de punten die de vogels van de keurmeesters hebben gekregen. De zaal was mooi aangekleed voor de prijsuitreiking op donderdag 7 november. Het overgrote deel van de inzenders heeft mooie prijzen behaald.

De wisselbeker is naar de Jeugd gegaan die de mooiste vogel hadden met de meeste punten. Na de prijsuitreiking opende de Jeugd de deur waarna de show geopend was..Het publiek kon de vogels bewonderen. Vrijdagavond en zaterdagavond was er een gezellige avond met het rad van fortuin en een hapje en een drankje. Tussen de vele bezoekers waren ook nieuwe leden. De vogelshow is mede mogelijk gemaakt door de de steun van de mensen die geholpen hebben en de vele sponsoren, Volgend jaar bestaat de vereniging 60 en hopen zij er wederom weer een gezellige week van te maken.