Twenterand

Vierdaagse gaat door en is gratis

Door de redactie

De organisatie van de vierdaagse in Vroomshoop kon in juni helaas geen vierdaagse organiseren zoals wij gewend waren. De organisatie heeft na overleg met de gemeente een manier gevonden om toch nog een vierdaagse te kunnen organiseren. Van dinsdag 22 september tot en met vrijdag 25 september is er de mogelijkheid om één of meerdere avonden te lopen en zo de prachtige medaille te verdienen.

De route zal dit keer geheel worden gelopen door het Zandstuvebos met als start en eind punt de parkeerplaats bij Aquapark de Zandstuve. De route is elke avond hetzelfde. Starten is mogelijk vanaf 17.45 uur tot maximaal 18.30 uur. Alle lopers dienen namelijk binnen te zijn voor 20.00 uur en de afstand die afgelegd kan worden is 2,5 kilometer en 5 kilometer. De tien kilometer vervalt door de vroegere zonsondergang. De 5 kilometer kan starten van 17.45 uur tot 18.15 uur en de 2,5 vanaf 17.45 uur tot 18.30 uur.

Lopen is alleen mogelijk met het eigen huishouden en met mensen zonder Corona klachten. Men dient dus zelf te zorgen voor begeleiding. De inschrijving gebeurt via e-mail en dus niet via school.

Aanmeldingen kunnen gemaild worden naar : info@vierdaagsevroomshoop.nl met daarin aantal lopers per groep, de afstand contactnaam en telefoonnummer. Ook graag vermelden of u eén of meerdere avonden wilt lopen en welke avonden dit dan zijn. Er is een maximumaantal huishoudens van negentig en vol is vol. Uiteraard wordt het coronaprotocol gehanteerd. Er zijn geen drinkposten en een minimale hoeveelheid verkeersregelaars. Ook gebeurt de medaille uitreiking op een andere wijze. Er zal dus geen feestavond zijn de laatste avond maar men kan nadat je (één of meerdere avonden) hebt gelopen gelijk je medaille ophalen bij het start/eind punt. De vierdaagse is dit jaar geheel gratis omdat het toch in aangepaste vorm is. Meedoen aan deze vierdaagse is de enige manier om je verzameling medailles met jaartallen compleet te maken Aanmelden kan tot en met zondag 20 september.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer