Twenterand

Vervolg verkeersmaatregelen Smitstraat - Marleseweg -Grotestraat - Ommerweg Den Ham

Door de redactie

De firma Schagen Infra startte op woensdagmorgen 3 juni met de tweede fase van het project 'Reconstructie Smitstraat ¿ Marlesewe'. Op de kruising van de Smitstraat¿ Marleseweg¿ Grotestraat en Ommerweg wordt de nieuwe rotonde aangebracht. Dit heeft voor het dorp Den Ham veel impact.

Het doorgaand en plaatselijk verkeer zal veel hinder ondervinden van deze wegwerkzaamheden.

Wat wordt er afgesloten: De Marleseweg tussen de Kerkallee en kruising Smitstraat - Ommerweg - Grotestraat. Smitstraat vanaf huisnr. 26 tot aan de kruising Smitstraat - Ommerweg - Marleseweg. Ommerweg vanaf huisnr. 1 tot aan de kruising Smitstraat - Marleseweg - Grotestraat. Grotestraat vanaf huisnr. 47 tot aan de kruising Smitstraat - Ommerweg - Marleseweg.

Wat is allemaal bereikbaar: Alle woningen en bedrijven nabij het werkgebied en het centrum van Den Ham zijn bereikbaar. De Kerkallee (en voetbalvereniging) is bereikbaar vanaf de rotonde Vriezendijk (let op geen verbinding tussen Kerkallee en Ommerweg), Harwig en Coop zijn vanaf deze zijde bereikbaar. De Ommerweg is tot aan de kerk, Coop en Harwig bereikbaar. De Grotestraat is tot aan de ingang van Stijlgenoten bereikbaar, geen doorgang naar de voetbalvereniging cq Harwig en Coop. De Smitstraat is vanaf de kruising zijde Goosensplein bereikbaar tot nabij het eind, geen doorgang naar de voetbalvereniging cq Harwig en Coop.

Het autoverkeer vanaf de zijde Ommen wordt via de Janmansweg en Esweg geleid. Vanaf deze wegen is de kern van Den Ham goed bereikbaar. Er worden extra borden geplaatst hoe u het makkelijkst het centrum van Den Ham kunt bereiken.

Doorgaand (vracht)verkeer: Het doorgaand (vracht)verkeer wordt vanaf Ommen en de Vriezendijk omgeleid via Hancate. Deze omleiding wordt aangeven.

Wijziging rijrichting Grotestraat: Tijdens de werkzaamheden wordt de rijrichting in de Grotestraat tussen de Roggestraat en Brink tijdelijk gewijzigd. Vanaf de Roggestraat mag u de Grotestraat inrijden. Vanaf Brink zijde is het dus tijdelijk NIET toegestaan.

De bus verbinding: Lijn 81 rijdt een gewijzigde route. Vanaf de rotonde Veneberg (begin Dorpsstraat) wordt er gereden via de Vriezendijk en deel Marleseweg.

Vervolgens via de Kerkallee en de bus sluis tussen de Kerkallee en Ommerweg naar het parkeerterrein van de kerk. Vanaf de kerk rijdt men weer de normale route.

Bus sluis: Voor de bus wordt er in de weg tussen de parkeerplaats van de Kerk en Kerkallee een tijdelijke bus sluis aangebracht. U kunt deze NIET passeren met een motorvoertuig. Ook wordt de verbinding via het parkeerterrein van de Coop afgesloten. U kunt straks het parkeerterrein van de Coop gebruiken vanaf de Kerkallee en vanaf

de Ommerweg.

Hoe lang duren de werkzaamheden? De werkzaamheden aan de deze fase duren tot aan het begin van de bouwvak vakantie. Start 3 juni 2020 en einde 17 juli 2020. Na de bouwvak vakantie starten we met de laatste fase. Dit is de Smitstraat tussen de nieuwe rotonde en Brinkstraat. Ze verwachten klaar te zijn met alle fases

medio december 2020. Wel zijn ze bij het uitvoeren van de werkzaamheden afhankelijk van het weer. Het kan daarom langer duren dan is aangegeven.

Via de Schagen-App kunt u op de hoogte blijven over de voortgang van de werkzaamheden. De App 'Schagen Infra' is gratis te downloaden in de app- en playstore. Wekelijks worden hier foto's geplaatst en een nieuwsupdate gedeeld. Ook is het mogelijk om via de App vragen te stellen en een tevredenheid enquête in te vullen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.twenterand.nl/werkenaandeweg. Als u vragen hebt, kunt u bellen met de heren E. Bouwman van Schagen, Infra (e.bouwman@schageninfra.nl / 06 - 17381362) of A. Busscher van de gemeente Twenterand. Telefoon (0546) 840 840. Een e-mail sturen kan ook: a.busscher@twenterand.nl.