Twenterand

Vertelavond TenX9

Door de redactie

In Café de Piep'n in Vriezenveen wordt weer de vertelavond 'TenX9' gehouden. Op woensdagavond 22 mei is iedereen welkom in het café aan het Oosteinde om de soms indrukwekkende, soms vermakelijke verhalen aan te horen van de mensen die zich hiervoor opgegeven hebben. Het vertellen begin om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Het is de bedoeling in totaal negen vertellers een podium te geven, om een persoonlijk en waargebeurde situatie te schetsen in tien minuten tijd. Langer mag het niet zijn en dan wordt de verteller onverbiddelijk afgetikt. Het thema is deze keer: 'Het tuinpad van mijn vader'. Het concept van TenX9 is ontstaan in Belfast, Noord-Ierland en is bedoeld om na een zeer gewelddadige en roerige periode in dat land de mensen dichter bij elkaar te brengen door persoonlijke verhalen. Dat sloeg erg aan en inmiddels worden er daar in de pubs elke week bijeenkomsten gehouden. De vertellers staan in de wachtrij om hun verhaal te kunnen vertellen. Jan Bladder en Jan Vrielink van Theater Turf hebben dit enthousiast opgepakt en naar Vriezenveen gebracht.

Voor TenX9 geldt: de toegang is vrij en degene die ook een prachtig waar gebeurd verhaal heeft kan zich die avond gewoon aanmelden.

Aanmelden kan ook via facebook tenX9vriezenveen, of via www.theaterturf.nl