Twenterand

Versier uw straat en win een prijs

Door de redactie

Van vrijdag 13 september tot en met zaterdag 21 september vindt in Vriezenveen de viering plaats ter gelegenheid van 650 jaar Vriezenveen. Dit jubileum wordt groots gevierd met een gevarieerd programma tijdens deze feestperiode. Vriezenveners of zoals ze zeggen Vjenneleu zijn op verschillende manieren op de hoogte gebracht van de festiviteiten.

Er zijn bijeenkomsten gehouden in september vorig jaar en onlangs nog op 17 februari. Het feest comité, inmiddels een stichting 'Vriezenveen 650 jaar' is druk bezig met de realisatie van de festiviteiten. Op 13 september is er een groot openingsfeest met verschillende optredens voor en door Vriezenveners, Een oecumenische kerkdienst op zondag gevolgd door een brunch voor alle inwoners, sportactiviteiten, een Ondernemersbeurs op de woensdag en de donderdag en nog veel meer activiteiten.

Straten versieren

Het feest comité roept alle buurtverenigingen en straten op hun wijken te versieren door middel van bijvoorbeeld een boog te zetten of hun huis/tuin te versieren. Voor aanvang van de feestweek gaat een jury de versieringen beoordelen. De eerste prijs is 125 euro; tweede prijs 100 euro; en de derde prijs bedraagt 75 euro. Daarnaast is er ook nog een aanmoedigings- en duurzaamheidsprijs. Een mooie straatversiering heeft toch wel iets heel bijzonders en dat wil het comité graag benadrukken, de prijzen zullen voor het begin van de festiviteiten bekend worden gemaakt en tijdens de openingsavond worden de straten nogmaals in het zonnetje gezet. Vriezenveense straten en buurtverenigingen die mee willen doen kunnen zich tot 15 augustus opgeven. Tot nu toe heeft de organisatie al 21 aanmeldingen binnen.

Hoe doe je mee?

Stuur een email met je gegevens naar vjenne650@gmail.com. Iedereen is vrij om een thema te bepalen maar een knipoog naar het 650-jarig bestaan maar ook thema's uit de 'Canon' van Vriezenveen worden gewaardeerd. Hoe leuk is het om samen met je (over)buren het feest van Vriezenveen alvast voor te bereide. Het comité hoopt dan ook dat iedereen massaal gehoor geeft aan deze oproep.