Twenterand

Verhuur- en verkooppunten om sporten bereikbaar te maken

Door de redactie

Vereniging Sportieve Kans Twenterand (SKT) gaat samen met ZorgSaam Twenterand een verhuur- en verkooppunt starten voor sport- en beweegmaterialen, waaronder kleding. Doel is de mogelijk aanwezige financiële drempel om te gaan sporten of bewegen weg te nemen. Hulp van de inwoners is hierbij wel nodig.

Lenen, huren, kopen tegen een laag tarief of gratis meenemen. Alles moet tot de mogelijkheden gaan behoren. De keuze hierin zal afhankelijk zijn van de wensen. Geen doelgroep wordt uitgesloten in Twenterand, dus is het voor alle leeftijdscategorieën.

Op zoek naar opslagruimten

Sportieve Kans Twenterand roept inwoners op ongebruikt of oud sport- en beweegmateriaal, maar ook kleding beschikbaar te stellen. Nu verdwijnt het vaak bij het afval en dat is zonde. "In opslagruimten willen wij per kern het materiaal opslaan. Daarom zijn we nog op zoek naar enkele depots, waar vanuit het materiaal beschikbaar gesteld wordt aan onze inwoners", aldus Stef Lamberink, combinatiefunctionaris sport-jongerenwerk in Twenterand.

Er is al een opslagruimte in het voormalige schoolgebouw aan de Nassaustraat in Vroomshoop. Maar het bestuur van SKT wil het dichtbij de inwoners houden en wil zo'n depot in elke kern realiseren. Ook dit vanwege het makkelijk bereikbaar houden.

Doneren sport- en beweegmaterialen

Heeft u ongebruikt of oud sport- en beweegmateriaal, waaronder kleding, beschikbaar? Of heeft u opslagruimte beschikbaar? Geef dat dan door via sportievekanstwenterand@gmail.com, of bel naar 0546-481456 (vraag naar Stef Lamberink) of 06-10457340 (Anne Wil Schipper-de Lange).