Twenterand

Veenmuseum heropend met nieuwe expositieruimte

Door de redactie

Op zondag 14 juni opende het Veenmuseum in Westerhaar het nieuwe seizoen en al meteen wist het publiek het publiek de weg naar het museum goed te vinden. Het bekende veentreintje reed weer volop en voor het eerst werd ook de compleet nieuwe expositieruimte, waarin de streektaal een prominente plek heeft gekregen, aan het publiek getoond - geheel coronaproof uiteraard.

Vanwege de geldende coronamaatregelen kunnen er maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd in het museum aanwezig zijn. Vooraf reserveren is dan ook verplicht. Dat die beperking geen afbreuk hoeft te doen aan de sfeer bleek zondag. Dankzij een goede planning kon het museum gedurende de dag een mooi aantal bezoekers ontvangen en werd het een vrolijke en gezellige openingsdag. De vernieuwde expositieruimte ontlokte menig bezoeker lovende woorden. En hij wordt nog mooier: in de loop van dit jaar zullen onder meer digitale tafels en interactieve middelen het museum namelijk nog aantrekkelijker maken. Geïnteresseerden in de vervening, het ontstaan van natuurgebied De Engbertsdijksvenen en bezoekers die willen weten hoe dit mooie stuk Twente is ontstaan kunnen bij Het Veenmuseum terecht voor alle informatie.

Bij de moderne uitstraling blijft één ding voorop staan: de informele, gezellige en hartelijke ontvangst van de vrijwilligers met een kopje koffie of thee. En uiteraard blijft de rondrit met het veentreintje langs de veenhuisjes over het eveneens gerenoveerde spoortracé een aparte belevenis voor alle bezoekers.