Twenterand

Uitgerust ?!

Door de redactie

De vakantieperiode ligt weer achter ons. Door velen wordt er naar uit gekeken om dan toch eindelijk de koffers te kunnen pakken en er op uit te gaan. Een tijd van reizen, ontspanning en ontmoeting. Tijdens de vakantie wordt vaak de rooskleurige kant van het leven gezien en genoten. Met volle teugen wordt er genoten van al het moois wat het leven ons kan bieden. De mooie kant van de medaille.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, natuurlijk niet. De keerzijde van de medaille is dat er tijdens de vakantieperiode veel eenzaamheid heerst en de teleurstellingen van het leven pijnlijk doorleeft worden. Een ronde wereld kan een driehoekig hart niet vervullen. Hoe graag we het ook zouden willen, maar de zorgen en moeiten kunnen we niet loslaten!

Of we nu wel of niet met vakantie geweest zijn. Om wat voor reden dan ook. Wij zijn toch allemaal reizigers. Waar is uw levensreis naar toe? Welke koers vaart u? Reist u veilig? Levensvragen die u voor uzelf maar eens eerlijk en oprecht moet beantwoorden. Dat zijn vragen die om onze toekomst gaan!

U zult misschien denken: wat zwaarmoedig...allemaal. Vind u dat? Wat is het arm en leeg als wij niet meer hebben dan het hier en nu. We leven toch niet tevergeefs op deze wereld? Wie is onze reisgids? Wilt u een aanbeveling? Ga goed uit-gerust op reis. Hoe dan?

Zalig hij, die in dit leven,

Jakobs God ter hulpe heeft!

Hij, die, door den nood gedreven,

Zich tot Hem om troost begeeft;

Die zijn hoop in 't hacht'lijkst lot

Vestigt op den HEER', zijn God

(Psalm 146 vers 3)

Wanneer u deze troost bezit, dan bent u op koers! Dan reist u veilig! En heeft u een behouden Thuiskomst!

Goede reis!

Hartelijke groet,

Jan Jonker, SGP Twenterand

j.jonker@twenterand.nl