Twenterand

Twenterands Vrouwenkoor en samen CMV in concert

Door de redactie

Ongeveer 130 zangeressen van het Groot Twenterands Vrouwenkoor en zo'n 85 mannen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geven samen twee kerstconcerten: op vrijdag 13 december in de Hervormde kerk te Den Ham en op zaterdag 14 december in de Grote Kerk te Vriezenveen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur en de kerkzaal is open vanaf 19.15 uur.

Dit 200 stemmen tellende koor, dat soms zes-stemmig zal zingen, heeft onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman een concert voorbereid dat klinkt als een klok, en dat nog eens extra glans krijgt door de aanwezigheid van de uit Iran afkomstige tenor en geweldenaar Reza Ranjazmay. Albert Wessels van het Vroomshoopse mannenkoor verleent eveneens zijn medewerking en ook de negenjarige Lisanne de Graaf zal de beide concerten opluisteren, want een van de stukken die te horen is heet 'Little drummergirl'.

De beide koren gaan internationaal, want het Spaanse kerstlied 'El Nacimiento' staat op het programma, evenals het Franse kerstliedje 'Pat-a-pan'. Het vrouwenkoor zal samen met de solist 'Nu zijt wellekome' vertolken, en in 'Still a Bach Christmas' is het bekende Air van Bach te herkennen. Ook het Italiaanse Dormi zal te horen zijn. Uiteraard klinkt aan het eind van de beide concerten het Duitstalige 'Stille Nacht'.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna Vriezenveen en Bibliotheek Vriezenveen, Bruna Vroomshoop en Readshop Den Ham, via secretariaat@cmkvroomshoop.nl en 0546-642191. De kaarten kosten in de voorverkoop tien euro, aan de kerkzaal twaalf euro. Voor kinderen tot en met twaalf jaar bedraagt de entree vijf euro.