Twenterand

Twenterand staat open voor overleg over N341

Door de redactie

De gemeente Twenterand is bereid nader te kijken naar de toegenomen verkeersdruk op de N341, tussen de N36 en Kloosterhaar en hierover in overleg te gaan met de gemeente Hardenberg. Dat antwoordt het college op vragen die de fractie PvdA/Groenlinks hier begin september over stelde.

PvdA/GroenLinks vroeg begin september aandacht voor de sterk groeiende verkeersintensiteit op de N341. Vooral vrachtverkeer van en naar de bedrijventerreinen in Hardenberg blijkt steeds meer gebruik te maken van deze weg. Chauffeurs volgen niet de route via de N36, Witte Paal en N34, zoals eigenlijk bedoeld is, maar nemen een kortere route door al in Westerhaar de N36 te verlaten en vervolgens via Kloosterhaar naar Hardenberg te rijden. Hierdoor worden aanwonenden van de N341 en inwoners van Kloosterhaar onevenredig belast met vrachtverkeer dat hier naar mening van de PvdA-GroenLinks niet hoort te zijn. De fractie vroeg daarom het college om maatregelen te nemen die de veiligheid en leefbaarheid vergroten en daarvoor in overleg te gaan met de gemeente Hardenberg.

Het college geeft aan dat bij haar geen klachten over deze weg bekend zijn, maar dat ze navraag zal doen bij de gemeente Hardenberg. Als de conclusie luidt dat de N341 inderdaad onevenredig wordt belast, zullen eventuele maatregelen sowieso moeten worden genomen in overleg met meerdere partijen. De N341 is namelijk een provinciale weg die door zowel de gemeente Twenterand als de gemeente Hardenberg loopt.