Twenterand

Twenterand denkt mee met horeca

Door de redactie

Restaurants en cafés mogen vanaf maandag 1 juni, 12.00 uur, weer open zijn. Horecaondernemers in Twenterand zijn druk met de voorbereidingen hiervoor. Zo mogen er binnen maximaal dertig gasten zijn en moeten mensen anderhalve meter afstand houden. De gemeente Twenterand denkt hierin mee met de ondernemers en benadert hen actief. Zo kunnen de inwoners straks weer genieten van hun favoriete restaurant en café op een veilige en verantwoorde manier.

Wethouder Bart-Jan Harmsen is blij met de verruiming: "Net als velen hebben de horecaondernemers het de afgelopen maanden erg zwaar gehad. Het is fijn dat de maatregelen van de Rijksoverheid resultaat hebben en dat er grip komt op het coronavirus. We zijn er nog lang niet maar de horeca kan nu weer de eerste stappen zetten. Als we daar allemaal verantwoord mee omgaan, zorgen we er samen voor dat we de controle op het coronavirus houden".

Regels voor horeca

Horecagelegenheden mogen binnen maximaal dertig gasten ontvangen. Die moeten vooraf reserveren zodat de horecaondernemer controle houdt over het aantal gasten. Een medewerker is verplicht de gasten te vragen of zij verkouden zijn of koorts hebben. Wie dergelijke klachten heeft wordt geacht thuis te blijven. De 1,5 meterregel is binnen van kracht.

Op terrassen mogen meer dan dertig mensen zitten, mits er voldoende ruimte is. Zij moeten wel allen een plek aan een tafel hebben. Ook hier geldt de 1,5 meterregel, maar mensen uit één huishouden hoeven zich onderling niet aan die afstand te houden.

Samen sterk

Veel lokale ondernemers moesten hun deuren sluiten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. De afgelopen tijd kwamen er al mooie initiatieven in Twenterand zoals bezorg- en afhaalacties. Ook zijn er ondernemers die boodschappen of andere producten aan huis bezorgen.

Op de website van Gastvrij Twenterand is hier meer informatie over te vinden: www.visittwenterand.nl/samen-sterk. Er staan ook sociale initiatieven op van bijvoorbeeld Zorgsaam Twenterand en Stichting Manna.

Meer informatie over de maatregelen die gelden voor de horeca staan op www.twenterand.nl/coronavirus.