Twenterand

Tweedeklassers gingen de uitdaging aan

Door de redactie

Vrijdagavond 24 mei beloofde het net als elk jaar weer een mooi en groot sportspektakel te worden in het centrum van Vriezenveen. De 18e editie van de Twenterandrun vond plaats in en rond het centrum van Vriezenveen. De Twenterandrun werd georganiseerd door de Stichting promotie Twenterand. De Stichting promotie Twenterand is opgericht in 2003 ter promotie van sportevenementen in Gemeente Twenterand. Het idee is ontstaan tijdens de lange duurlopen die enkele Vriezenveners deden ter voorbereiding op de New York Marathon 2002. Zo kwam de nu bekende Twenterandrun tot stand, een leuk evenement met een uitstraling naar de gehele regio. Het eerste jaar trok de wedstrijd 630 deelnemers en was de organisatie zeer tevreden, de deelnemers ook, want in 2004 kwamen er méér dan 1000 deelnemers naar Vriezenveen. Er werden enkele uitstekende sponsoren binnen gehaald en het evenement is in enkele jaren uitgegroeid naar één van de grotere wedstrijden die er in Overijssel zijn.

Leerlingen Noordik Vriezenveen lopen mee

Als gezonde school en trotse bezitter van de Gouden Schoolkantine Schaal, informeren wij jullie graag over ons project Irun2Bfit, waarbij leerlingen in tien weken meer leerden over fitheid, voeding en bewegen.

De finale was vrijdag 24 mei, waarbij alle tweedeklasser tijdens de vijf km van de Twenterandrun in Vriezenveen hebben meegedaan! In totaal deden er bijna 150 leerlingen en 20 docenten mee met De Twenterandrun. De afgelopen weken zijn de leerlingen op school, in en om de sportschool en thuis druk bezig geweest met een gezonde leefstijl; wat is voldoende beweging, wat doet beweging met je lichaam en wat is gezonde voeding? Hierbij hebben leerlingen gastlessen gekregen van Sportvoeding Webshop en Fysio Twenterand en hebben zij een bootcamp ondergaan bij de Sportfabriek. Ook kregen de leerlingen een loopclinic van AV Twenterand, om zo perfect voorbereid te zijn op ons ultieme doel: samen over de finish van de Twenterandrun komen. Alle leerlingen hadden tijdens de Twenterandrun een blauw T-shirt aan, speciaal voor dit project.

Om het belang van goede voeding te onderstrepen hebben de leerlingen daarnaast zelf een menu verzonnen en uitgevoerd. Het beste menu is opgestuurd en maakt kans op een finaleplek in sterrenrestaurant de Librije te Zwolle, waar leerlingen hun eigen menu mogen bereiden en presenteren aan een professionele vakjury.