Twenterand

Tweedaagse 'All you need is family'-tour door Nederland

Door de redactie

Op donderdag 4 en vrijdag 5 februari trokken de bewoners Driestroomhuis Villa Confetti in Vroomshoop twee dagen met een touringcar door Nederland om familieleden van de kinderen te bezoeken. De grote rondreis, samen met de gezinshuisouders en het vaste team werd georganiseerd om kinderen en ouders toch een mogelijkheid te bieden elkaar coronaproof en op afstand te zien.

Voor sommige kinderen betekent de huidige lockdown dat ze hun ouders al een geruime tijd niet hebben kunnen zien. Om de kinderen iets leuks te bieden in deze lastige periode, bedachten de gezinshuisouders samen met de kinderen het ludieke idee om zelfgemaakte poppen te maken. Met deze poppen konden de kinderen dan hun ouders toch een soort knuffel geven.

Annemiek Brouwer, begeleider bij Villa Confetti: "Vorige maand werd dit idee geopperd. Nu zo'n drie weken later zijn we het gaan doen. Alles werd geregeld en coronaproof gemaakt. Dit is de kracht van het gezinshuis. Telkens weer in staat zijn om iets te verzinnen en in oplossingen denken. Samenwerken en het contact met de biologische ouders staat bij ons gezinshuis altijd centraal. We moet het immers samen doen in deze moeilijke tijd".

Na een wat zenuwachtige start, maar met een mooi versierde touringcar van Schepers Tours uit Westerhaar, werden de familieleden bezocht. Eenmaal aangekomen overhandigden de kinderen hun ouders, grootouders, broers, zussen de zelfgemaakte pop. Annemiek vervolgt: "Van tevoren hebben we alles goed doorgenomen en tijdens de bezoeken hebben we de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Ondanks de beperkingen hebben we met zijn allen twee geweldige en emotionele dagen gehad. Iedereen heeft zijn of haar best gedaan. Hoewel het kinderen betreft met een licht verstandelijke beperking, ligt hier nooit de nadruk op. Herinneringen met de kinderen maken waar ze later met veel plezier op terug kunnen kijken. Dat hebben we met de 'All you need is family' tour bereikt".