Twenterand

Training voor vrijwillige netwerkcoaches van start

Door de redactie

Wanneer iemand weinig contacten heeft, kan er een 'sociaal isolement' ontstaan. Niet iedereen die in een sociaal isolement leeft, kan of wil dit doorbreken. Als gevoelens van (langdurige) eenzaamheid een rol spelen, is daar vaak wel behoefte aan. De netwerkcoach van Evenmens kan hierbij helpen. Lijkt het je leuk om als vrijwillige netwerkcoach aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan voor een training. Er zijn nog enkele plekken vrij!

De trainingen vinden plaats in september 2020 in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Iedereen uit het hele werkgebied van Evenmens kan deelnemen. Voor meer informatie over de data en tijden kunt u contact opnemen met Jacqueline Broekhof, tel. (0548) 638830 of email: jbroekhof@evenmens.nl. Ben je enthousiast? Dan komen zij graag in contact met jou! Na een kennismakingsgesprek word je ingedeeld bij de training. Tijdens de trainingen houden ze ten alle tijde de richtlijnen van het RIVM in acht.

Als vrijwillige netwerkcoach help je iemand gerichte acties te ondernemen om zijn of haar sociale netwerk sterker te maken. Hij of zij is hiertoe zelf niet in staat, maar wil dit wel graag. Als coach help je daarbij. Het mooie is dat bij netwerkversterking mensen hun eigen kracht hervinden omdat je uit gaat van wat er kan en wat er al is. Als coach maak je geen onderdeel uit van het netwerk, je loopt alleen een tijdje mee. Door iemand te stimuleren en aan te blijven moedigen stappen te zetten, help je mensen bij het aangaan van nieuwe contacten of het onderhouden van bestaande contacten.