Twenterand

Touwtrekkers slaan eerste vat aan bij Oktoberfest Vriezenveen

Door de redactie

De Twenterandse Touwtrekvereniging (TTV) valt de eer ten beurt om dit jaar het eerste vat aan te slaan bij het Oktoberfest in Vriezenveen. Dat gebeurt op zaterdagavond 19 oktober in de feesttent op het Manitobaplein.

Mooi Dat 't Zo Kan (MDZK) kiest elk jaar een vereniging, instantie of een club bijzondere personen uit voor de traditionele start van het feest. Het fust wordt vervolgens volledig leeggetapt en gratis uitgedeeld aan het publiek. Bij eerdere edities waren onder andere de brandweer, Dos & Deto en een groep ondernemers uitverkoren. Volgend jaar gaat MDZK er vanuit dat de nieuwe Twenterandse burgemeester het eerste vat zal aanslaan.

Het is inmiddels een traditie dat de Vjenneländer Musikanten om 19.30 uur starten met hun orkest. Daarna wordt er een zeer afwisselend programma voorgeschoteld. De feestband de Palemiger Spatzen betreedt maar liefst drie keer het podium. Dit wordt afgewisseld met het aanslaan van het fust om 20.30 uur, een optreden van Johnny Bockwurst en als klap op de vuurpijl een daverend optreden van Imca Marina. Om het geheel 'aan elkaar te draaien' is de succesvolle feestdeejay Sound of the Star van de partij.

Gratis in de zweefmolen

Op het gezellige buitenterrein draait de oktoberkermis op volle toeren. De zweefmolen is op de zaterdagavond zelfs helemaal gratis voor alle bezoekers. De tent is op zaterdag 19 oktober vanaf 19.00 uur geopend voor bezoekers van achttien jaar en ouder. Kaarten zijn te koop via www.mdzk.nl of bij Café Het Wapen van Vriezenveen.