Twenterand

Tour de Vjenne 2019

Door de redactie

Het is een traditie. Het Historisch Museum Vriezenveen zorgt elk jaar in het begin van de zomer voor een prachtige bustocht door het Twentse landschap. Ook dit jaar doorkruisen we weer heel bijzondere delen van Twente. De Tour de Vjenne wordt gereden op 20 juni en start vanaf de veemarkt aan de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen.

 

Tijdens de tocht wordt er twee keer een stop gemaakt. Bij de basiliek in Tubbergen en bij Wonderrijck in Denekamp. Bij Wonderryck staat er voor de deelnemers koffie, thee of cappuccino met appeltaart klaar. Bovendien kan men er op de foto met Loesje. Voor wie durft, want Loesje is een levende koningspython. In Wonderryck staat er ook een gids klaar voor een rondleiding, is er een 3D-film te bekijken en is er gelegenheid een wandeling te maken door de mooie landschapstuin.

Om mee te kunnen doen aan deze bustocht door het wonderschone Twente kunt u zich opgeven bij het Historisch Museum, Westeinde 54 Vriezenveen. U kunt daar ook de kaartjes voor de tocht kopen à 24 euro. Het telefoonnummer van het museum is 0546-563476.