Twenterand

Toon Hagen bespeelt Scheuer orgel

Door de redactie

Het laatste concert in een serie van vier op het Scheuer orgel in de Ned. Herv. Kerk in Den Ham wordt gegeven op dinsdag 20 augustus door de organist Toon Hagen. Het concert begint om 20.00 uur.

Toon Hagen is als cantororganist verbonden aan de Grote Kerk (ook wel St. Michaëlskerk) te Zwolle. Vanaf december dit jaar is hij tevens organist van de Grote kerk te Apeldoorn. Zijn orgelopleiding begon bij Egbert Klein. Vervolgens studeerde hij hoofdvak orgel bij Rienk Jiskoot en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie bij Bert Matter. Naast het leiden van de Michaëlscantorij, geeft hij ook leiding aan het Michaëlscantatekoor dat meewerkt aan de cantatevieringen in dezelfde kerk.

Hij componeerde onder andere motetten, liedbewerkingen voor koor, orgel en orkest en een aantal fantasieën voor orgel voor concertant gebruik. Hij geeft zijn muziek in eigen beheer uit (www.toonhagen.nl). Het Requiem 'Koester de namen' verscheen in 2016 op cd. In december 2017 vond de succesvolle première plaats van het werk 'Going on II', een compositie voor twee piano's met een tijdsduur van ongeveer vijftig minuten. Tevens is Toon actief als docent en concertorganist. Voor meer gegevens van het concert zie: www.orgelconcertendenham.nl.