Hardenberg

TMZ vraagt kinderen om het leven van ouderen te kleuren

Door de redactie

Kinderen kleuren het leven van ouderen. Onder dit motto vraagt zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) aan kinderen en andere geïnteresseerden om een voorgedrukte kleurplaat te kleuren en deze in te sturen. Medewerkers van TMZ verspreiden de kleurrijke kunstwerkjes vervolgens aan bewoners van de verschillende locaties en aan ouderen die gebruik maken van de wijkzorg van TMZ.

"Op deze manier willen wij onze bewoners en cliënten een hart onder de riem steken", zegt initiatiefnemer Lisette Gort, wijkverpleegkundige bij TMZ. "Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor hun dagelijks leven. Activiteiten zijn bijvoorbeeld drastisch verminderd, de bezoekregeling is beperkt, zowel de cliënten in de wijk als op de locaties zien minder mensen en zijn meer op zichzelf aangewezen. Hoe hartverwarmend is het dan als zij onverwacht een mooie kleurplaat ontvangen, waarmee wordt laten zien dat er aan onze ouderen wordt gedacht. Dat de buitenwereld ze niet vergeet. Het is bovendien niet zomaar een kleurplaat, maar een tekening die de wereld van de zorg verbeeldt".

De kleurplaat is gratis te downloaden en af te drukken via www.triviummeulenbeltzorg.nl/downloads. De kleurplaat kan per post worden verstuurd naar: Afdeling PR & Communicatie; 't Dijkhuis 1; 7622 CM Borne. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand.