Twenterand

Tien bijzondere tegels onthuld

Door de redactie

Donderdag 23 mei werden de kunstweken op de brede school Kadans in Vroomshoop feestelijk afgesloten met de onthulling van tien tegels op het schoolplein.

Voorafgaand aan de opening in februari van de brede school hebben alle kinderen tijdens de Sgraffito feestweek meegedaan met een tekenwedstrijd. Het Sgraffito kunstwerk stond bij deze wedstrijd centraal en de kinderen kregen de opdracht om een tegel te ontwerpen. Het resultaat zijn tien prachtige tegels die vanaf donderdag een plek hebben op het plein. Deze tegels vormen de verbindingsweg van het Sgraffito naar de hoofdingang van Brede School Kadans. Dit staat symbool voor dat de wederopbouw van Vroomshoop een verbinding heeft met de kinderen in de brede school. Daarmee wordt de boodschap uit het verleden levend gehouden.

De tegels zijn ter ere van de opening van brede school Kadans geschonken door de bedrijven die betrokken waren bij de bouw: BCT-architecten, Jansman Bouw, Brusche Elektrotechniek, CIBIS bouwadviseurs, Engberink Technische Installaties, Enervisie BV en Lindhorst Huisvestingsadviseurs.

Kunstweken

Van 6 t/m 24 mei waren er Kunstweken bij brede school Kadans. Alle kinderen van sbo de Sleutel, cbs 't Groeipunt en kc de Klimboom konden tijdens dit talentproject hun talenten laten zien. Deze weken bezochten kunstenaars de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de Buitenschoolse Opvang en alle klassen. Ook gingen de docenten en de pedagogische medewerkers met de kinderen op ontdekkingsreis. Geïnspireerd door kunstenaars als Vincent van Gogh en Picasso gingen de kinderen tijdens de Kunstweken experimenteren met verf, wegwerp- en natuurlijk materialen. Voor de peuters en kleuters was er een theatervoorstelling in het Punt en bij de bibliotheek werd er voorgelezen. Deze activiteiten werden georganiseerd door de Combinatiefunctionaris brede school in samenwerking met de gemeente Twenterand.