Twenterand

Thema-avond Alzheimer Café

Door de redactie

Het Alzheimer Café Twenterand houdt op woensdag 22 mei weer een thema-avond. Het onderwerp die avond is 'Onbegrepen gedrag'.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden in gemeente Twenterand. Op 22 mei verzorgt Nienke van Buuren de avond. Zij is psycholoog. Mensen met dementie kunnen allerlei gedrags- en stemmingsproblemen hebben. De problemen kunnen in het begin of in een later stadium van de ziekte optreden. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er geen problemen optreden, of dat deze naarmate de dementie vordert juist afnemen. Om een juiste manier te vinden, is inzicht in de oorzaken van de gedrags- en stemmingsproblemen nodig. Nienke van Buuren komt vertellen over welke vormen van onbegrepen gedrag er bij dementie kunnen spelen en zal hier uitleg over geven.

Levensboek

Tijdens het Alzheimer Café op 27 maart was er een goede opkomst. Het onderwerp van de avond: wat is een levensboek, werd ingeleid door Mirjam Valk, haar moeder heeft in principe de hoofdrol bij de presentatie van het levensboek. In de pauze was er gelegenheid om een aantal (levens-) boeken in te zien. Na de pauze was er interactie met de aanwezigen. De continue zorgbehoefte kan de dagelijkse verzorging van de partner met dementie heel zwaar maken. Tijdens deze themabijeenkomst van het Alzheimer Café kunnen mantelzorgers hun ervaringen delen. 'Het uitwisselen van ervaringen werkt stimulerend en inspirerend', aldus een mantelzorger. Alle denkbare combinaties van paren, zoals ouder-kind, vriendin-vriendin, buurvrouw-buurvrouw of anders zijn van harte welkom.

Het Alzheimer Café vindt plaats op 22 mei in de Baalderborg Tijehof, Tye 1 De Ham. Inloop vanaf 19.15 uur en de start is om 19.30 uur. We sluiten de avond om 21.30 uur af. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Stroot van Evenmens Twenterand via: astroot@evenmens.nl of telefoonnummer: 0546-898372