Twenterand

Theater voorstelling 'De Grote Sprong'

Door de redactie

Voor zowel kinderen als ouders verandert er een hoop als ze naar de middelbare school gaan. Speciaal voor ouders én kinderen uit het primair onderwijs is er 18 juni in Vroomshoop de voorstelling 'De Grote Sprong'. Twee acteurs en tevens ervaren gesprekleiders van Theatergroep PlayBack, schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Wat de rol is van thuis, familie en vrienden en hoe er kan worden ondersteund.

Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait?

Waarom willen ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien?

Speciaal voor ouders en kinderen uit het primair onderwijs heeft PlayBack de voorstelling De Grote Sprong gemaakt. De Grote Sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.

De voorstelling vindt 18 juni plaats in Het Punt, Activiteiten Centrum Vroomshoop aan de Burgemeester Koetjestraat 2, van 19.30-21.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar cursusbureau@loes.nl.

Advies van Loes

Loes is er speciaal om ouders en verzorgers advies te geven over opvoedvragen. Heb je vragen, dan kun je Loes telefonisch bereiken of langskomen bij een van de vier Loes loketten in Twenterand. Kijk op www.loes.nl voor de contactgegevens. Loes helpt je graag!