Twenterand

Telefoons tegen eenzaamheid

Door de redactie

CDA Twenterand geeft gehoor aan de oproep van koning Willem-Alexander om het eenzaamheidsvirus tegen te gaan. De partij zamelt mobiele telefoons in en wil die onder meer uitdelen onder mensen in verpleeghuizen die nu geen bezoek mogen ontvangen.

"Verpleeghuizen worden gesloten en videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Videobellen kan op veel manieren. Via de webcam van een computer maar ook op telefoons. Als er aan de voorkant een camera op zit is dat vaak al genoeg", meldt Roswitha Uitslag-van Riggelen namens de CDA-fractie. Ze legt uit wat de bedoeling is: "Heb je een oud(er) apparaat in de kast liggen dat niet meer wordt gebruikt? Dan willen we deze gaan verzamelen. Zorg dat de pincode gereset is, dus geen pincode op het toestel en dat de app voor het beeldbellen al geïnstalleerd is (Skype- of Face time). Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden zodat het opstart-icoon van het programma zonder problemen kan worden gevonden. En vergeet ook de oplader niet! Ik hoop dat we hierdoor meer ouderen in contact kunnen brengen met anderen en een klein steentje kunnen bijdragen".

Heb je een telefoon over, met een camera en wil je deze afstaan. Lever deze dan in, in een gesloten envelop op één van de volgende adressen: Martino Vos, De Koolmees 22, 7671 VP Vriezenveen; Frouwke Bramer, Garvesingel 59, 7672 BK Vriezenveen; Roswitha Uitslag-van Riggelen, Hoofdstraat 33, 7681 DJ Vroomshoop; Alie Reekers, Hoofdweg 182, 7676 AK Westerhaar; Johan Oordt, Grotestraat 20, 7683 BB Den Ham. Graag in de brievenbus deponeren en niet aanbellen, om zoveel mogelijk contact te vermijden.

Helpen inzamelen?

Mocht je ook als inzamelpunt willen helpen met inzamelen, geef dan je adres door via r.uitslag@twenterand.nl of app naar 06-52831909. Houd de facebookpagina: CDA Twenterand of Roswitha Uitslag-van Riggelen & Twenterandse politiek in de gaten voor meer info.