Twenterand

Techniekworkshops voor kids

Door de redactie

Kom aan het eind van de schoolvakantie naar de maakplaats van de Bibliotheek Twenterand. Maak op een speelse manier kennis met onder andere zelf energie opwekken in één van de Free energy-workshops van Tetem. Een maakplaats is een plek waar je alles kan leren op het gebied van techniek, programmeren en maakprocessen.

Op zaterdag 24 augustus is er van 10.00 tot 11.30 uur een workshop zelfrijdende auto voor kinderen tussen de zes en negen jaar. Hoe kan je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden.

Van 12.00 tot 13.30 uur volgt een workshop propeller/zonne-energie voor kinderen tussen de tien en twaalf jaar. Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronicaonderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen?

Doe ook mee en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Meedoen is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden kan via de agenda op de website van de bibliotheek Twenterand of bel met de bibliotheek in Vriezenveen: 0546-562385. Geef je op voor deze uitdagende en leerzame workshops.