Twenterand

Sulawesi zondag met ds. LJ Vogelaar

Door de redactie

Op zondag 5 januari staat het thema: Uitwisseling met Sulawesi, in diverse kerkdiensten in Twenterand centraal.Ds Laurens-Jan Vogelaar uit Indonesie gaat 's ochtends voor in de Dorpskerk in Den Ham om 10.00 uur en 's avonds in de Grote Kerk van Vriezenveen om 19.00 uur.

In beide diensten komt aan de orde hoe de Toraja kerk in Indonesie vorm geeft aan haar roeping om gemeente te zijn in een omgeving, die grotendeels moslim is. In Den Ham is er een band vanwege Ds en mevrouw Gert en Elisabeth de Goeijen-Wassink, die voorheen zelf met hun gezin op Sulawesi werkzaam waren. De verbinding met Vriezenveen is gebaseerd op de verkoopmiddag en oliebollen-challenge, die eind november plaatsvond bij de Grote Kerk in Vriezenveen.

Ds Lourens Jan Vogelaar woont met zijn vrouw Lourina en hun kinderen Amos, Jefta en Febe op Sulawesi, vroeger Celebes, sinds januari 2018 en ondersteunen daar de lokale Protestantse Toraja-Kerk(GPIL). Ds Vogelaar coacht gemeenten in vorming en toerusting en traint predikanten en kerkenraadsleden. Afgelopen jaar maakte Sulawesi moeilijke tijden door in verband met eerdere overstromingen en heftige aardbevingen. Via de lokale kerken is er structurele noodhulp verleend voor herbouw, hulp en herstel. Via nieuwsbrieven en blog en voor algemene informatie kunt u het gezin Vogelaar volgen op www.gzb.nl/misisulawesi of Facebook-LaurensJan Vogelaar