Hardenberg

Succesvolle aftrap verkiezingscampagne

Door de redactie

Het CDA beleefde zaterdag 13 februari een succesvolle aftrap van haar campagne in Overijssel. Daarmee is de campagne voor de tweede Kamerverkiezingen nu echt begonnen.

In alle vroegte gingen de Overijsselse CDA-kandidaten al op pad met ontbijtjes om lokale helden een hart onder de riem te steken. "Alle mensen in cruciale beroepen, zoals de zorg, onderwijs, hulpdiensten of transport leveren een ongelooflijke prestatie. Dag en nacht zijn ze in touw voor de zorg voor patiënten vervoer van levensmiddelen en bescherming van inwoners", zegt Tweede Kamerlid Hilde Palland. "Zij hebben het echt verdiend".

Aan het eind van de middag was er een mogelijkheid om de kandidaten beter te leren kennen via een online meet & greet. Hier hebben de kandidaten ieder hun belangrijkste speerpunten voor de verkiezingscampagne toegelicht. Ook de inwoners van Overijssel kwamen aan het woord. Zij konden vragen stellen aan de kandidaten en ze voorzien van belangrijke onderwerpen die spelen in de provincie.

Voor wie deze kennismaking nog niet genoeg was, was er 's avonds nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de CDJA pubquiz. De jongeren van het CDA Overijssel hadden onder leiding van voorzitter Dorien Wind veel vragen met leuke weetjes en foto's over de kandidaten weten te verzamelen.

Een succesvolle aftrap van de campagne is hiermee een feit. De Overijsselse inwoners hebben op meerdere facetten de hun regionale CDA-kandidaten leren kennen. De komende weken tot de verkiezingen zullen de kandidaten nog verder de provincie intrekken om (online) met inwoners in gesprek te gaan.