Twenterand

Stichting BOOT zoekt nieuwe maatjes

Door de redactie

In Nederland heeft één op de vijf huishoudens financiële problemen. Ook in Twenterand is dit het geval. Dit zal door de coronacrisis alleen maar erger worden. De rekeningen stapelen zich op en mensen weten niet meer hoe ze nog rond kunnen komen. De vrijwilligers van de stichting BOOT (Budget Op Orde Twenterand) helpen om de problemen op te lossen. De stichting BOOT heeft op dit moment ongeveer twintig schuldhulpmaatjes. Dat moeten er meer worden. Ben jij ons nieuwe maatje?

Wat doet een maatje?

Een schuldhulpmaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten, helpt met invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen en ondersteunt bij contacten met gemeente, belastingdienst, woningstichting en andere instanties. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden komt of blijft.

Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je ondersteunt de hulpvrager en moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

Een regelmatig gehoorde uitspraak die maatjes horen van hulpvragers: "Had ik maar eerder aangeklopt bij BOOT".

Schuldhulpmaatje worden

Na een driedaagse training kun je als schuldhulpmaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam, je krijgt ondersteuning van de coördinator en je krijgt elk jaar bijscholing.

Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer meer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij schuldhulpmaatje worden en anderen helpen om zonder schulden te kunnen leven?. Neem dan contact op met één van onze coördinatoren: Rianne Kelkboom, 06-51070495, schuldhulpmaatje-vrwh@bootintwenterand.nl, of Wim Schuldink, 06-21622184, schuldhulpmaatje-dhvr@bootintwenterand.nl .

Over stichting BOOT

De stichting BOOT is werkzaam in de gemeente Twenterand en is lid van de landelijke vereniging Schuldhulpmaatje. Vanaf 2011 helpen ze jaarlijks tussen de 50 en 70 huishoudens hun financiële situatie weer op orde/stabiel te krijgen.