Hardenberg

Stem op je favoriete Erfgoed Sterren plan

Door de redactie

De afgelopen maanden kon iedereen met een plan voor Overijssel in de categorie 'Anders Boeren' mee doen met Erfgoed Sterren. Maar liefst acht plannen zijn ingediend. Van Olst tot Kampen, van Rossum tot Ommerschans. Allemaal plannen die erfgoed als motor inzetten voor de voedselketens van de toekomst. Drie van de acht gaan door en maken kans op de titel Erfgoed Ster 2020.

De komende periode gaat de jury de plannen beoordelen. Maar het plan met de meeste stemmen wordt sowieso genomineerd. Nu de ingezonden plannen bekend zijn, is het dus zaak dat zij stemmen gaan binnenhalen. De inzet is de titel Erfgoed Ster 2020 en 10.000 euro voor de realisatie van zijn of haar plan. Stemmen kan via www.hetoversticht.nl/erfgoedsterren. De andere twee nominaties worden komende weken door een jury bepaald. De drie genomineerden worden in de week van 11 mei bekend gemaakt.

Gevolgen coronavirus voor Erfgoed Sterren

Nu de eerste categorie gesloten is, gaan de andere vier categorieën starten. Echter, de coronacrisis maakt het onduidelijk wanneer de inspiratiebijeenkomsten voor deze categorieën gepland kunnen worden. Het team van Erfgoed Sterren probeert iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden, maar op dit ogenblik weten zij het dus gewoon niet. Vragen of opmerkingen? Mail naar: erfgoedsterren@hetoversticht.nl.