Twenterand

Startsein voor viering 650 jaar Vriezenveen gegeven

Door de redactie

Tijdens Randrock Vriezenveen 2019 werd door de Stichting Vriezenveen 650 jaar op het grote Poorthuis podium de officiële aftrap gegeven voor de viering van het 650-jarig bestaan van Vriezenveen. Wethouder Roel Koster van de Gemeente Twenterand gaf door een klap op de rode knop het sein voor het afsteken van twee enorme confettikanonnen, tegelijkertijd werd door een aantal leden van het Comité de vlag van 650 jaar Vriezenveen onthuld.

Het is de bedoeling dat aan elk huis in Vriezenveen (ongeveer 5000 huizen) tijdens de feestweek van 13 tot en met 21 september deze vlag aan de gevel wordt gehangen. De gezamenlijke supermarkten in Vriezenveen, Jumbo, Mulder en de Coöp starten maandag een spaaractie zodat iedereen in het bezit kan komen van deze vlag, de straten kleuren daarna groen en blauw, de kleuren van de vlag en de Gemeente Twenterand. De wethouder kreeg een groot exemplaar van de vlag aangeboden om te laten bevestigen aan één van de vlaggenmasten voor het Gemeentehuis. Ook voor het oude gemeentehuis, nu het Historisch Museum Vriezenveen zal een dergelijke vlag worden opgehangen.

Ook de website www.650jaarvriezenveen.nl is donderdag officieel live gegaan. Op deze website wordt de bevolking, naast Facebook, op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen, zoals Nieuws, Agenda, de Historie van Vriezenveen en het speciale Kookboek ter gelegenheid van de festiviteiten.