Twenterand

Start Kunstweken brede school Kadans in Vroomshoop

Door de redactie

Van 6 t/m 24 mei zijn er Kunstweken bij brede school Kadans! Alle kinderen van SBO de Sleutel, CBS 't Groeipunt en KC de Klimboom kunnen tijdens dit talentproject hun talenten laten zien. Deze weken bezoeken kunstenaars de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de Buitenschoolse Opvang en alle klassen. Ook gaan de docenten en de pedagogische medewerkers met de kinderen op ontdekkingsreis. Ter afsluiting van de Kunstweken worden 23 mei tien speciale tegels onthuld die de brede school verbinden met het Sgraffito kunstwerk.

Geïnspireerd door kunstenaars als Vincent van Gogh en Picasso gaan de kinderen tijdens de Kunstweken experimenteren met verf, wegwerp- en natuurlijk materialen. Voor de peuters en kleuters is er een theatervoorstelling in het Punt en bij de bibliotheek wordt er voorgelezen. Deze activiteiten worden georganiseerd door de Combinatiefunctionaris brede school in samenwerking met de gemeente Twenterand.

Tekenwedstrijd

Voorafgaand aan de opening van de brede school hebben alle kinderen tijdens de Sgraffito feestweek in februari meegedaan met een tekenwedstrijd. Het Sgraffito kunstwerk stond bij deze wedstrijd centraal en de kinderen kregen de opdracht om een tegel te ontwerpen. Het resultaat zijn tien prachtige tegels die een plek hebben gekregen op het plein. Deze tegels vormen de verbindingsweg van het Sgraffito naar de hoofdingang van Brede School Kadans. Dit staat symbool voor dat de wederopbouw van Vroomshoop een verbinding heeft met de kinderen in de brede school. Daarmee wordt de boodschap uit het verleden levend gehouden.

Feestelijke onthulling

Donderdag 23 mei aanstaande worden de kunstweken feestelijk afgesloten met de onthulling van de tien tegels op het schoolplein. De tegels zijn ter ere van de opening van brede school Kadans geschonken door de bedrijven die betrokken waren bij de bouw: BCT-architecten, Jansman Bouw, Brusche Elektrotechniek, CIBIS bouwadviseurs, Engberink Technische Installaties, Enervisie BV en Lindhorst Huisvestingsadviseurs.

Met al deze activiteiten én de kunstzinnige afsluiting is het doel gehaald: Ieder kind = een echte kunstenaar.