Twenterand

Sportmarathon: Challenge yourself for Patrick!

Door de redactie

Op zaterdag 15 juni zal er op het terrein van de Sportfabriek in Vriezenveen een 12 uur durende sportmarathon worden gehouden. Een dag waarbij mensen niet alleen zichzelf uitdagen, maar zich ook inzetten voor Patrick.

Patrick Elzinga kreeg ruim drie jaar geleden dystrofie aan een van zijn voeten. Daardoor kon Patrick niet meer lopen, fietsen of tennissen. Hij heeft zich na een zware revalidatie en veel doorzettingsvermogen teruggevochten en heeft de stap gezet om te gaan rolstoeltennissen. Dat Patrick een echte topsporter is, is dan ook duidelijk met inmiddels een zevende plek op de nationale ranglijst. Zijn doel? Tot de top 5 van Nederland behoren. Echter komen hier veel kosten bij kijken, trainers en reizen naar de buitenlandse toernooien kosten veel geld.

Organisatoren Manon Hospers, Anouck Nuyen, Wesly Folbert, Jeroen van Amersfoort en Gerjan Kamermans willen Patrick hierbij helpen. In samenwerking met de Sportfabriek organiseren zij deze sportieve dag, waarbij alle opbrengsten naar Patrick en zijn stichting gaan.

Tijdens deze 12 uur durende marathon zullen er diverse work-outs gegeven worden gericht op kracht, conditie en uithoudingsvermogen. Onder andere partner work-out, crossfit, spinning, hardlopen en bodyattack. De work-outs zullen 10 tot maximaal 30 minuten duren.

De kosten voor deze dag: dertig euro voor twaalf lessen, eten en drinken is inbegrepen. Aan de kinderen is ook gedacht, er is een springkussen en kinderopvang aanwezig. Ook zijn er leuke prijzen te winnen, lootjes zijn te koop bij de Sportfabriek. Namens de organisatie en de Sportfabriek: "Schrijf je in en doe mee! Laat je van je sportiefste kant zien en help Patrick. We maken er een sportieve maar vooral ook een gezellige dag van", aldus de organisatie en de Sportfabriek.

Opgave

Opgeven kan via challengeyourselfforpatrick@hotmail.com of aan de balie bij de Sportfabriek, Nijverheidsweg 8, 7671DA Vriezenveen of kijk op www.de-sportfabriek.nl