Twenterand

Sportcarrousel ZorgSaam Twenterand in Vroomshoop

Door de redactie

Op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september staat er weer een sportcarrousel op de agenda. Dit keer in in het clubhuis van Vroomshoopse Boys. Op dinsdag en donderdag van 8.30 tot 15.30 uur, op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Het doel van de sportcarrousel is om de kinderen vanuit henzelf te motiveren voor een sport of beweegkeuze, die tevens duurzaam is. Als ze met iets in aanraking komen, wat ze zelf echt leuk vinden door het te beoefenen, is de kans op terugval kleiner. Naast het aanbod aan reguliere sporten zijn er ook vrije bewegingsvormen als klimmen tijdens sportcarrousel. Bij de sportcarrousel krijgen de lokale sportverenigingen en/of beweegaanbieders de kans om hun sport dan wel bewegingsvorm te promoten. Het rooster is zo in elkaar gezet dat elk kind in aanraking komt met de sport of bewegingsvorm.

Zeshonderd deelnemers

In Vroomshoop doen alle scholen van het reguliere basisonderwijs mee, goed voor een deelname van in totaal zeshonderd kinderen. Dit jaar is de 75-jarige en jubilerende voetbalvereniging Vroomshoopse Boys gastheer. De sportcarrousel is voor ouders en overige bezoekers gratis toegankelijk. Het clubhuis van Vroomshoopse Boys is voor een kop koffie of thee geopend. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met combinatiefunctionaris sport-jongerenwerk, Stef Lamberink: 0546-481456 of slamberink@zorgsaamtwenterand.nl.