Twenterand

Wie zijn de slimste mensen in Vroomshoop?

Door de redactie

Het initiatief van de lokale Dorpsraad om een 'Vroomshoopse Dorpskwizz' te houden, slaat aan. Er hebben zich al meer dan tien teams van maximaal vijf personen opgegeven, waarbij twee teams van de Brandweer, een team van de Mediatheek van Het Noordik een team van de GBT-fractie en een team van 'Levend Vroomshoop'. Ook bedrijven, buurten, straten en verenigingen tonen in toenemende mate belangstelling voor deze primeur. In totaal kunnen vijfenzeventig teams, bestaande uit drie tot en met vijf deelnemers, ingeschreven worden.

Op de vrijdagavonden 22 november en 29 november kunnen 'de slimste mensen' uit Vroomshoop zich met elkaar meten in de theaterzaal van 'Het Punt'. Veel leuke visuele vragen over het dorp Vroomshoop, maar ook over andere items en leuke doe-opdrachten zijn er te verwachten bij deze 'Dorpskwizz'. Landelijk wint dit fenomeen steeds meer aan populariteit. Geen wonder, want kennis van je eigen plaats wordt gecombineerd met algemene kennis. Het 'Cogas Cultuurfonds' ondersteunt de 'Vroomshoopse Dopskwizz' overigens met een bedrag van vijfhonderd euro.

Tweede avond

Het wordt vast erg gezellig en op de tweede avond, 29 november. Die avond is er een liveoptreden van een rockband gepland. Bij de 'Vroomshoopse Dorpskwizz' zijn mooie prijzen te winnen, onder andere entreekaartjes voor aansprekende evenementen. Ook stellen plaatselijke bedrijven leuke prijzen beschikbaar. Niemand minder dan Wim Bremmer uit Hoge Hexel presenteert de allereerste 'Dorpskwizz' uit de 160-jarige geschiedenis van Vroomshoop.

Inschrijven

De organisatoren zijn erin geslaagd om de deelnemersprijs aantrekkelijk te houden. De teams kunnen zich al voor 15,00 euro inschrijven via het e-mailadres www.dorpskwizzvroomshoop.nl. Op deze site en ook op Facebook wordt de nodige uitleg gegeven over de 'Vroomshoopse Dorpskwizz'.